Actueel
Lettertypes/grootte

ACOD LRB Oost-Vlaanderen verrast collega's op de Internationale Dag van de Schoonmaak. 

De ACOD LRB militanten in Oost-Vlaanderen zetten dit jaar hun schouders onder de “Dag van de Schoonmaak” (20 juni). In verschillende besturen verrasten zij de mensen die dagelijks zorgen dat alles proper is.

Warm onthaal

In Gent trokken onze militanten in duo naar de schoolkeukens om collega's te verrassen met een kleine attentie en voor ACOD-leden een extra: zij krijgen op aanvraag een soepbeker.

Meer nog dan het cadeautje apprecieerden de personeelsleden het bezoek en de verspreiding van de contactgegevens van plaatselijke militanten. Een mooie kans om persoonlijk kennis te maken, vragen te stellen en verhalen te vertellen. Soms letterlijk tussen de soep en de patatten. 

DagSchoonmaak

Klein gebaar, grote solidariteit

Bij VERKO Dendermonde legden collega’s samen om de poetsvrouwen te bedanken. Jan, onze ACOD-militant ter plaatse, sprak 'zijn mannen' aan over de Dag van het schoonmaakpersoneel. Wie zorgt er immers voor dat de werkmannen in een propere refter kunnen eten, een proper toilet vinden en de douches steeds glimmen? Een kleine inzameling in dito plastic bekertje zorgde voor voldoende 'kleingeld' om de poetsvrouwen in de bloemetjes te zetten met een doos pralines erbovenop. Een duidelijk teken van appreciatie en respect.

De poetsvrouwen zelf waren overdonderd en zelfs een beetje aangedaan. Het was de eerste keer dat iemand zo’n initiatief nam. Alweer een plaats waar ACOD-militanten het verschil maken.

Dat het allemaal niet met toeters en bellen hoeft, horen we van andere locaties waar onze militanten op strategische plaatsen de bedankingsaffiches verspreidden. Deze werden snel opgemerkt en positief onthaald. Dit kleine gebaar betekent veel voor poetspersoneel dat anders in alle stilte hééél belangrijk werk doet. 

DagSchoonmaak2

DagSchoonmaak3