Actueel
Lettertypes/grootte

De Europese Commissie wil het Stabiliteits- en groeipact verstrengen. In mensentaal: de lidstaten zullen hard moeten snoeien in de sociale zekerheid, de openbare diensten en in investeringen. En dat terwijl de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne en het Midden-Oosten volop woeden! Wij willen niet dat de Europese Commissie de fouten uit het verleden herhaalt. Met berooide publieke diensten en burgers kan je geen crisissen overwinnen.

Daarom organiseert het Europees Vakverbond een manifestatie aan de EU in Brussel op dinsdag 12 december 2023, waaraan ook leden van ACOD kunnen deelnemen (praktische afspraken onderaan).

Wij manifesteren VOOR

  • Investeringen in openbare diensten (kinderdagverblijven, onderwijs, gezondheidszorg, openbaar vervoer, enz.), sociale bescherming, rechtvaardige transitie.
  • Waardige lonen vastgelegd in collectieve arbeidsovereenkomsten. 
  • Een Europees industriebeleid verenigbaar met de klimaatdoelstellingen, met respect voor de kwaliteit en duurzaamheid van jobs.

Wij manifesteren TEGEN

De terugkeer naar het blinde besparingsbeleid en dus:

  • het bevriezen van onze lonen
  • de privatisering van en de besparingen in onze openbare diensten 
  • de afbraak van onze pensioenen

Dat moeten we de Europese leiders duidelijk maken.

Praktisch

Waar? Justitiepaleis Brussel, Poelaertplein.

Wanneer? Dinsdag 12 december 2023 vanaf 10 uur. Start en toespraken om 11 uur.

Vervoer: treintickets worden terugbetaald. Bezorg je treinticket na de manifestatie met vermelding van je naam en banknummer aan je afgevaardigde of lokaal kantoor.

Afwezigheden om deel te nemen aan de betoging worden gedekt door een stakingsaanzegging van ACOD (geen 24-urenstaking). Meer info bij je ACOD-afgevaardigde of lokaal kantoor.

Download het pamflet   pdf Pamflet Europese manifestatie 12 december 2023 (1) (810 KB)