Actueel
Lettertypes/grootte

Voor de actieweek van 6 tot 10 maart ontving ACOD volgende solidariteitsboodschap van EPSU (European Public Service Union), de Europese federatie waarin vakbonden uit de publieke sector samenwerken.

(Vertaling)

Beste collega’s,

Via deze weg stuur ik solidaire groeten voor jullie actieweek 6-10 maart die het recht voor iedereen op sterke openbare diensten in de kijker zet. Wij hebben doorheen Europa gezien hoe publieke diensten vaak worden ondermijnd door onvoldoende budgetten en investeringen en de uitbreiding van privatisering en commercialisering. Wij steunen graag de campagnes die tot handelen oproepen om kwalitatieve openbare diensten te verzekeren in alle sectoren – van zorg, sociaal welzijn tot onderwijs, van brandweer en spoeddiensten tot gevangeniswezen, van wonen tot energie.

Al deze diensten zijn meer dan ooit nodig en zij kunnen enkel degelijk geleverd worden als het personeel van de publieke sector kan onderhandelen over passende loon- en arbeidsvoorwaarden en de noodzakelijke personeelsbezetting kan garanderen. Dit betekent ook het recht op sociale dialoog op alle niveaus en in alle diensten.

We zien al deze boodschappen weerspiegeld in jullie campagne en hopen dat de geplande acties een impact zullen hebben op het politieke debat in België en druk zullen zetten op alle regeringsniveaus en publieke werkgevers om deze vitale zaken te bewerkstelligen.

Uit solidariteit

Jan Willem Goudriaan
Algemeen secretaris EPSU

Lees de originele brief (in het Engels)   pdf EPSU letter of solidarity 3 March 2023 (130 KB)