Politie
Lettertypes/grootte

In januari 2023 worden de eerste maaltijdcheques toegekend aan het politiepersoneel. Dat zullen de cheques voor november en december 2022 zijn. De kaarten waarop de cheques terecht komen worden momenteel verspreid naar de zones en diensten.

 Vorige maand was er een last minute aanpassing aan de wijze van toekenning van de maaltijdcheques. Aanvankelijk zouden de cheques in het begin van de maand toegekend worden op basis van een inschatting van de  prestaties die iemand in de die maand zou leveren. Omdat veel zones vreesden dat dit veel herberekeningen zou veroorzaken, gezien de onvoorspelbaarheid van de uurroosters, werd er gezocht naar een oplossing om de cheques voor maand X pas toe te kennen in het begin van de daarop volgende maand X+1. Die is dus gevonden. Concreet zullen we dus de cheques van november en december 2022 krijgen in januari 2023. Het crediteren op de kaart vereist dat de gegevens in Galop zo snel mogelijk na het einde van de maand correct zijn. Deze worden rond de 5de van de maand naar de leverancier Edenred gestuurd door DRI en die zal dan ongeveer de 10de van de maand de cheques toekennen aan het personeel. Voor wie zelf zijn uren inbrengt een extra motivatie om dat tijdig te doen.

De kaarten van Edenred worden momenteel dus geleverd aan de werkgevers. Ze werden niet naar de mensen thuis gestuurd om te vermijden dat adresbestanden van politiepersoneel doorgegeven zouden moeten worden aan derden. Je zou in je politiemail elk moment het bericht kunnen krijgen dat je kaart af te halen is bij je werkgever. Met die kaart heb je je nummer en kan je ook de app downloaden op je telefoon. Zo kan je niet alleen met je kaart maar ook met je app op je telefoon de cheques gebruiken die op je rekening komen.