Foto: Pixabay

OCMW
Lettertypes/grootte

ACOD LRB ijvert al jarenlang voor de opwaardering van de lonen in onze sector. Samen met het ABVV willen we een minimumloon van 14 euro per uur. Werkgevers bestempelen onze looneisen steeds als onrealistisch en onhaalbaar. Maar hoe realistisch of haalbaar is het om met een karig loon te leven? Annemarie maakt de rekening.

Annemarie is 34 jaar en alleenstaande moeder van 2 kinderen, 8 jaar en 13 jaar. Annemarie werkt als poetsvrouw in een rusthuis en wordt op E-niveau betaald.

Annemarie. Het einde van de maand halen is altijd een strijd voor mij. Vooral de maand september is voor mij en mijn gezin een ramp. Met de schoolkosten die boven op de maandelijkse facturen komen, moet ik de keuze maken welke rekeningen ik eerst zal betalen en welke nog even kunnen blijven liggen.

Ook de vakantieperiodes zijn problematisch want ik heb bijna geen verlof en moet werken tijdens die periodes. Dus moet ik opvang regelen, maar dit kost ook geld. Nog een geluk dat ik dan af en toe eens beroep kan doen op mijn ouders.

Ik zou zo graag eens op vakantie gaan met mijn kids maar met het loontje dat ik krijg is dit onmogelijk.

Netto maandloon: 1351,06 euro per maand
Bruto uurloon: 11,53 euro per uur

ACOD LRB eist boter bij de vis voor essentiële beroepen!