Actueel
Lettertypes/grootte

Op 21 en 22 maart 2024 hield ACOD LRB Vlaamse Regio haar 4-jaarlijks statutair congres in Blankenberge en de hierbij horende commissies. Dit congres werd voorafgegaan door lokale congressen in elke provincie. Op de congressen werd teruggeblikt op de voorbije periode, werden lijnen uitgetekend voor de toekomst en vonden verkiezingen plaats voor alle mandaten, met toch ook een belangrijke 'aflossing van de wacht'. 

Voor de ACOD LRB Regio Vlaanderen was Federaal Secretaris Willy Van Den Berge niet herverkiesbaar. Hij draagt de fakkel over aan Gert Vlasselaer.
Voorzitter Willy Van Roten gaat met welverdiend pensioen en wordt opgevolgd door Luc Breugelmans.
Sabine Descamps zet haar mandaat als ondervoorzitter van de Vlaamse Regio verder.

Op lokaal niveau gaat Dirk Van Himste, secretaris van ACOD LRB Oost-Vlaanderen, met pensioen. Stephan Van De Meirssche wordt er de nieuwe bestendig secretaris.
In de andere gewesten zetten de respectievelijke secretarissen hun mandaat verder: Ken Zegers voor Antwerpen-Kempen-Mechelen, Alexander Haesaert voor West-Vlaanderen, Anne Schuermans voor Vlaams Brabant en Frank Hoste voor Limburg.

Het regiosecretariaat wordt verder deskundig ondersteund door stafmedewerkers Kristof Dupon, Stefaan Helegeer en Dries Goedertier. Zij zorgden mee voor een vlot verloop van het regiocongres, waarvoor dank!

 

CongresRegio2024 RS 

Van links naar rechts: Sabine Descamps, Willy Van Roten, Willy Van Den Berge, Frank Hoste, Anne Schuermans, Alexander Haesaert, Ken Zegers, Stephan Van De Meirssche, Dirk Van Himste.

CongresRegio2024 secretariaat

Van links naar rechts: Sabine Descamps, Gert Vlasselaer, Stefaan Helegeer, Dries Goedertier, Kristof Dupon, Luc Breugelmans, Willy Van Den Berge, Willy Van Roten.

Aflossing van de wacht

Gert Vlasselaer en Luc Breugelmans nemen het over van Willy Van Den Berge en Willy Van Roten. ACOD LRB is 'beide Willy's' heel erkentelijk voor hun jarenlange inzet en wensen Gert en Luc veel geluk in hun nieuwe functies.

WisselWacht