Actueel
Lettertypes/grootte

Overstromingen, hitte, droogte... de gevolgen van de klimaatopwarming worden steeds meer voelbaar. Maar het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is. De klimaatcoalitie, waarvan het ABVV deel uitmaakt, organiseert op 23 oktober opnieuw een klimaatmars in Brussel. Voor een toekomst waarin de planeet, mensen en hun rechten centraal staan.

Afspraak:

Zondag 23 oktober 2022 om 13 uur - Brussel Noord. Treinticket mag je voor terugbetaling aan ACOD LRB bezorgen met vermelding van je naam en banknummer.

Parcour van 3,5 km.

Natuur, biodiversiteit en mensenrechten

Onze kostbare planeet staat onder druk door de klimaatcrisis. De energieprijzen swingen de pan uit en overal ter wereld staat de voedselvoorziening zwaar onder druk. Is dit de enige weg?

Zeker niet! Samen kiezen we voor een ander pad. Samen voor een duurzame, rechtvaardige toekomst. Voor ons en voor onze kinderen.

Stap met je familie, vrienden of collega’s mee in de mars. Geniet van de sfeer en het warme gevoel om samen het verschil te maken.

We komen daarom opnieuw op straat, vastberaden en vol energie. We zijn bereid om elk jaar terug te komen en de krachten te bundelen voor een toekomst waarin de planeet, mensen en hun rechten centraal staan.

Elke tiende van een graad telt

We stappen voor onze toekomst. Een toekomst waarin biodiversiteit groeit, waarin menswaardigheid centraal staat en internationale solidariteit ons handelen drijft.

We stappen om onze fundamentele rechten te laten gelden. Het recht op leven en op een gezond milieu. Recht op gezond voedsel waarvan de productie de planeet en de mensenrechten niet onderuit haalt. Wij hebben allen recht op betaalbare en duurzame energie.

We stappen omdat niemand mag achterblijven. Klimaatrechtvaardigheid is voor iedereen, ongeacht economische situatie, gender, achtergrond, beperking of etniciteit.

De klimaatcrisis is hier en nu, in grote delen van de wereld zien we de rampzalige gevolgen. Ook in België zien we de effecten: hittegolven, langdurige droogtes en dramatische overstromingen zoals die van afgelopen zomer.

Het is te vroeg om te zeggen dat het te laat is. Het is nog steeds mogelijk de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. Elke tiende van een graad telt. Dit vereist concrete en krachtige politieke actie. Nu.

Meer info

Facebookevent

Klimaatcoalitie