Actueel
Lettertypes/grootte

Op 11 en 12 september 2021 vindt de nieuwe editie plaats van Manifiësta, feest van de solidariteit. Op het festival vind je naar traditie het syndicale dorp waar je ACOD LRB  en andere vakbondsafdelingen zowel van ABVV als ACV kan ontmoeten. Lees hier meer over het syndicaal programma met debatten, workshops en ontmoetingsmomenten. 

Daarnaast verwelkomen we ook het Standbeeld voor de Onmisbaren in het vakbondsdorp, waarmee de Nederlandse vakbond FNV zorgverleners, schoonmakers, vuilophalers, leerkrachten en vele andere helden tijdens de coronacrisis eert.

En je kan er kennis maken met de collega's van de Franse vakbond CGT.

Programma op het vakbondsplein

Zaterdag 11 september 2021

11u: Organizing: toekomst van de vakbond?
12u: ACV apéro
14u: Wat te doen tegen extreemrechts, met Vincent Scheltiens co-auteur van Extreemrechts, de geschiedenis herhaalt zich niet (op dezelfde manier)
15u: Syndicalisten in Breendonk en hun strijd tegen het fascisme: ontmoeting met Jos Vander Velpen auteur van Breendonk. Kroniek van een vergeten kamp.
17u: ABVV drink
18u: Extreemrechts en de media, met William Maunier van CGT

Zondag 12 september 2021

11u: Workshop: Jouw rechten als activist met advocaat/docent arbeidsrecht Jan Buelens
13u: No jobs on a dead planet
15u: Debat mensen zonder papieren

Ook interessant

Zaterdag 11 september om 11u30 Debat "Ouderenzorg: Het Grijze Goud?"
Lise Vandecasteele (PVDA) gaat in gesprek met Margot Cloet (Zorgnet Icuro), Johan Truyers (OKRA) en Kris Cuyvers (bankier en auteur Apache) over de strijd tegen het privatiseringsdecreet in de ouderenzorg.

Praktisch

Locatie: Wellington renbaan, Koningin Astridlaan 10, Oostende

Alle info op Manifiësta.be