Actueel
Lettertypes/grootte

De belofte van VVSG om al het personeel 1,1% koopkrachtverhoging te geven, gaat niet door.

 Velen van jullie herinneren zich misschien 3 oktober 2018 waarbij we demonstreerden voor de gebouwen van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) met onze eis van 1,1% koopkrachtverhoging, zoals goedgekeurd in de private sector.

Op de dag zelf kregen de vakorganisaties, in gemeenschappelijk vakbondsfront, de toezegging dat ook voor de lokale besturen een koopkrachtverhoging van 1,1% in orde zou komen. Over de modaliteiten moest er verder onderhandeld worden. Een akkoord moest wel bereikt worden voor eind 2019.

Door de starre houding van de VVSG verliepen de onderhandelingen van het afgelopen jaar ontzettend moeilijk. De vakorganisaties stelden zich steeds constructief op. VVSG gooide uiteindelijk zelf de handdoek in de ringt. Hierdoor moeten de lokale besturen een kleine 25 miljoen euro aan subsidies aan zich laten voorbij gaan.

In gemeenschappelijk vakbondsfront hebben we alle besturen in Vlaanderen laten weten dat we de VVSG niet meer als een volwaardige gesprekspartner zien.

Daarom verspreiden we nu het volgend pamflet. Dit moet uitgehangen worden op elk syndicaal bord in Vlaanderen.

Kan je het zelf niet uitprinten, geef ons een seintje en we doen dit voor jou.

Ondanks alles, toch prettige eindejaarsfeesten.

And remember: fight for your right.