foto:MonikaDesigns

Senioren
Lettertypes/grootte

Professioneel werken neemt een groot deel van je leven in beslag. Als je met pensioen gaat, verandert dat. Je werkgever is niet langer baas over jouw tijd. Men zegt dan wel eens: "Niets moet, alles mag". Als je maar gezond blijft.

Die stap van een druk beroepsleven naar verdiende rust betekent echter niet dat je niet meer betrokken wil zijn. De leef- en werkwereld die jaren je leven bepaalde, is niet zomaar weg te denken. Je houdt graag een band met collega's. En als je een vraag hebt of je pensioen of andere rechten, wil je ergens terecht kunnen.

Als gepensioneerde blijf je zeker ook maatschappelijk betrokken. Want je draagt mee de gevolgen als prijzen stijgen en energiekosten de pan uit swingen. Als zorg niet meer toegankelijk is door privatisering en commercialisering. Als je kinderen overbelast zijn door hun werk en studies voor je kleinkinderen onbetaalbaar worden. 

Elke generatie wil graag dat het beter gaat voor de volgende. En dus laat het je niet koud.

Daarom houdt ACOD haar senioren graag betrokken.
Gepensioneerden blijven lid van ACOD tegen een lagere bijdrage en ontvangen jaarlijks een solidariteitspremie. Want wij weten beter dan de ministers dat leven met een pensioen geen luxe is.

Lees meer over onze actieve seniorenwerking.