Brandweer
Lettertypes/grootte

Brandweer in rouw

Twee brandweermannen hebben het leven gelaten, vier zwaar gewonden. Zware tol voor belangeloze inzet voor de veiligheid van de bevolking.

In het Limburgse Beringen is in de nacht van zaterdag op zondag (10 augustus 2019) een zware brand ontstaan in een leegstaande pand. De brand was van die omvang dat het medisch rampenplan werd afgekondigd. Er kwam versterking van andere brandweerposten in de zone Zuid-West Limburg en van twee andere hulpverleningszones in Limburg.

Zware tol

Bij het bestrijden van deze brand vielen bij de brandweer twee doden en vier gewonde brandweermannen van de zone Zuid-West Limburg.

Diepe bedroefdheid, ongeloof en enorme emotionele inpakt voor familie, vrienden en brandweermannen/vrouwen die op de interventie aanwezig waren. Voor deze laatste staat het FiST-team, Fire Stress Team van de hulpverleningszone paraat die zorgt voor psychologische ondersteuning. Voor de families en vrienden is er ondersteuning voorzien van de dienst sociale interventie, van het Rode Kruis en van slachtofferhulp van de politie.

Dit voorval is voor de betrokken families, maar ook voor de hulpverleningszone, en de brandweer in het algemeen een zware slag die enorm veel tijd zal vragen om te verwerken.

ACOD LRB wil bij deze dan ook hun diepste blijk van medeleven overmaken aan familie, vrienden, dierbaren en de leden van de betrokken hulpverleningszones Limburg.